Sectojen 20 SC

  • STOK VAR

Kategori: Bitki Koruma
Ürün Grubu: İnsektisit (Böcek İlacı)
Aktif Madde: 200 g/L Chlorantraniliprole
Formülasyon: Süspansiyon Konsantre (SC)

Bağ - Salkım Güvesi: Yapılacak uygulamalar tahmin ve uyarı sistemine göre yönlendirilir. Eşeysel çekici tuzaklarda yakalanan kelebek sayısı henüz en üst seviyeye ulaşmayıp artışın devam etmesi, etkili sıcaklıklar toplamı birinci dölde 95-100 günderece, ikinci dölde 450-460 günderece, üçüncü dölde 970-980 gündereceye ulaşması ve bitki fenolojisi; birinci dölde çiçek tomurcuğu, ikinci dölde koruk, üçüncü dölde tatlanma başlangıcı döneminde olması halinde ve bağda ilk yumurta görülmeden uygulamaya karar verilir. Her döle karşı bir uygulama yapılır. Bağda sezon içinde sofralık üzümlerde 2, şaraplık üzümlerde 1’den fazla uygulama yapılmaz.
Elma, Armut - Yaprak Galerigüvesi: Yaprak başına 4 veya daha fazla canlı larva ve parazitlenme oranı çok düşükse uygulama yapılır.
Elma, Armut, Ayva - Elma İçkurdu:Uygulamalar tahmin ve uyarı sistemine göre yapılır. Elma içkurdu mücadelesinde en iyi etki için uygulamanın, yumurtlama döneminde yumurtalar açılmadan larvaların meyveye girişinden önce yapılması gerekir. Uygulama zamanının saptanması için ağacın fenolojisi ve zararlının biyolojisi (kelebek uçuşları) takip edilmeli, yayımcı kuruluşlardan da bilgi alınmalıdır.
Pamuk Yaprakkurdu, Yeşilkurt: Uygulama bu zararlıların herhangi bir dölüne karşı yapılabilir. En iyi etki için yumurtaların açıldığı dönemde uygulama yapılması uygundur. Zararlının dönem içerisindeki yoğunluğuna bağlı olarak gerekirse 10-14 gün arayla uygulama yapılmalıdır.
Patates Böceği: En iyi etki için uygulama, zararlının yumurtalarının açıldığı veya bitkide ilk zararların görüldüğü dönemde yapılmalıdır.
Mısır Koçankurdu, Mısır Kurdu: Zararlının ilk yumurtalarının görülmesinden itibaren 15 gün ara ile 2 uygulama yapılır. Ek uygulamanın gerekli olduğu durumlarda farklı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünleri kullanılır.
Şeftali, Erik, Kayısı - Doğu Meyve Güvesi, Şeftali Güvesi: Uygulama zararlının yumurta bırakma döneminde, yumurtalar açılmadan ve meyve girişi olmadan önce yapılmalıdır. Meyvede ilk larva zararı görülür görülmez veya ilk ergin çıkışı görüldükten 10 gün sonra uygulama yapılır. Kullanılan ürünün etki süresi, yeni larva zararı ve hasat tarihi dikkate alınarak ikici bir uygulama yapılabilir. Zararlı yoğunluğuna bağlı olarak uygulama 14 gün arayla tekrarlanmalıdır. Sezon içinde 2'den fazla uygulama yapmayınız.

KULLANILACAĞI BİTKİ VE ZARARLI ORGANİZMALAR

Bitki Adı

Zararlı Organizma Adı

Uygulama Dozu ve Dönemi

Son Uygulama ile Hasat Arasındaki Süre

Bağ

Salkım güvesi (Lobesia botrana)

15 ml/100 L su (yumurta)

3 gün sofralık, 28 gün şaraplık,

Elma,

Armut

Yaprak galerigüvesi (Leucoptera scitella)

17,5 ml/100 L su

14 gün

Elma içkurdu (Cydia pomonella)

12,5 ml/100 L su (yumurta)

Ayva

Elma içkurdu (Cydia pomonella)

12,5 ml/100 L su (yumurta)

14 gün

Pamuk

Yeşilkurt (Helicoverpa armigera)

17,5 ml/da

21 gün

Pamuk yaprakkurdu (Spodoptera littoralis)

Dikenlikurt (Earias insulana)

20 ml/da

Patates

Patates böceği (Leptinotarsa decemlineata)

6 ml/da (larva)

14 gün

Mısır

Mısır koçankurdu (Sesamia spp.)

15 ml/da (15 gün ara ile 2-3 uygulama)

14 gün

Mısır kurdu (Ostrinia nubilalis)

Bozkurt (Agrotis ipsilon, Agrotis segetum)

15 ml/da

Şeftali,

Kayısı

Şeftali güvesi (Anarsia lineatella)

20 ml/100 L su

14 gün

Doğu meyvegüvesi (Cydia molesta)

17,5 ml/100 L su

Erik

Şeftali güvesi  (Anarsia lineatella)

20 ml/100 L su

14 gün

Kayısı

Doğu meyvegüvesi  (Cydia molesta)

17,5 ml/da

14 gün

Şeftali güvesi (Anarsia lineatella)

20 ml/100 L su