Ana sayfa Medya

Bitki Koruma Nedir ve Nasıl Yapılır?

Bloglar

Bir bitkinin ekimi, bakımı, gübrelenmesi ve hasat zamanı oldukça emek ve zahmet gerektiren süreçlerdir. Tüm bu emeğin boşa gitmemesi için bitki koruma nedir ve nasıl yapılır konusunda detaylı bilgi sahibi olmak gerekir. Tarımsal üretiminizi tehdit eden hastalıklar, zararlı böcekler, yabani otlar gibi etkenlerden korunmak ve verimli hasatlar yapmak için bitki koruma olmazsa olmazdır. Tarımsal üretiminizde bitkilerinizin büyümesini engelleyen her türlü etkenlere karşı artık savunmasız olmayacaksınız.

Bitki Koruma Nasıl Yapılır?

  • Tanı ve Teşhis Süreci: Tanı ve teşhis süreçleri gözlem ile başlar. Bitkilerinizdeki hastalıkları, zararlı böceklerin varlığını ve yabancı otların yoğunluğunu düzenli olarak kontrol etmelisiniz. Tarım konusunda uzman kişilerden analiz desteği isteyerek bitki koruma süreçlerinizi kolaylaştırabilirsiniz. Profesyonel bir analizin sonucunda bitkilerdeki hastalık durumunu daha net anlayabilirsiniz. Tüm bunların sonunda ise doğru teşhisi bırakabilirsiniz.
  • Mücadele Zamanı: Belirli yabani otlar ve böcekler, belirli zamanlarda daha çok çoğalırlar ve bitkinin gelişimini engellerler. Bu zaman dilimlerini bilerek müdahale etmelisiniz. Doğanın ekosistemi bozulmadan uzmanlardan yardım alarak müdahaleler yapabilirsiniz. Toprağın havalandırılması ve temiz tutulması, zararlı böceklerin barınaklarını yok eder. Toprağı düzenli sürerek zararlıların yumurta bırakma alanlarını bozabilirsiniz. Birçok mücadele yöntemi bulunmaktadır. Diğer maddelerde mücadele yöntemlerine değineceğiz.
  • Biyolojik Yöntemle Mücadele: Zararlı böcekleri yiyen faydalı böcekler toprağa salınabilir. Faydalı avcı böcekler sayesinde bitkiler daha rahat gelişim sürecini tamamlar. Faydalı böceklerin kontrollü olarak bulundurulması, zararlı böceklerin varlığını yok edecektir.
  • Kimyasal Yöntemle Mücadele: Bu yöntemde, pestisit kullanılarak zararlı otlar ve böcekler yok edilir. Bu yöntem, diğer yöntemlere kıyasla hassasiyet gerektirir. Bu noktada bitkinizdeki probleme uygun doğru pestisit seçimi yapmanız gerekmektedir. Pestisit seçimine ek olarak kullanılma zamanı ve dozaj da önemlidir.
  • Fiziksel Yöntemle Mücadele: Çekirge gibi hayvanlar ya da yabani otların elle toplanma yöntemidir. Bir diğer fiziksel yöntem olarak zararlı böcekler için feromon tuzağı kurabilirsiniz. Bu yöntem ile birçok zararlı böceği yakalayabilirsiniz. 

Bitki Koruma Ürünleri

Sector Tarım olarak, bitki koruma ürünlerinde uzmanız. Tarım ilacı sektöründe deneyimli ekibimiz ve yıllar boyunca edindiğimiz tecrübeler ile yanınızdayız. Bitki koruma ürünlerimiz sayesinde verimli hasatlar yapabileceksiniz. Aynı zamanda aklınıza takılan sorular için bizimle iletişime geçebilir ve ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Bitki koruma ilaçları ve ürünleri için buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.