الصفحة الرئيسية منتج ACS Fosetal 80 WP

ACS Fosetal 80 WP

Ürünlere Geri Dön

نموذج المنتج

STOK VAR

وصف

Kategori:Bitki Koruma Ürün Grubu: Fungisit (Mantar İlacı) Aktif Madde: % 80 Fosetyl-Al Formülasyon: Islanabilir Toz (WP)

ملصق

تحميل

نموذج معلومات الأمان

تحميل

KULLANIM ŞEKLİ

Turunçgil meyvelerinde kahverengi çürüklük ve gövde zamklanması:Meyve enfeksiyonlarına karşı:
1. uygulama: Sonbaharda yağışlar başlamadan veya ilk yağmurlardan hemen sonra yapılmalıdır.
2. uygulama: Havalar yağışlı giderse 1. uygulamadan 15 gün sonra yapılmalıdır.
Gövde enfeksiyonlarına karşı: Enfekteli ağaçlardaki yaralar ekim, ocak ve mart aylarında odun dokusuna kadar temizlenir. Gövde ve kök boğazı enfeksiyonlarında bir uygulama yapılır. Yara yerindeki kabuk temiz bir bıçak ile tamamen temizlenmeli ve özellikle ağaç tacının 1-1,5 m yüksekliğe kadar olan kısımları iyice ilaçlanmalıdır.
Turunçgilde hasat sonrası kahverengi meyve çürüklüğü: Meyveler karışıma 3 dakika süre ile daldırılır.
Armut ateş yanıklığı: Çiçek başlangıcı ve tam çiçekte birer uygulama yapılmalıdır. Hastalık için uygun koşullar devam ederse bir üçüncü uygulama gerekebilir.
Hıyar, Kavun kabakgillerde mildiyö:Uygulamaya bitkiler kol atmaya başladığında veya çevrede ilk mildiyö belirtisi görüldüğünde başlanır, 10 gün ara ile tekrarlanır.
Soğan mildiyösü: Çevrede ilk hastalık belirtileri görülünce uygulamaya başlanır. 10 gün ara ile uygulama yapılır.
Domates mildiyösü: Çevredeki domates yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin altında beyaz kül gibi örtünün görülmesiyle veya hastalığın çıktığı yerlerde hastalık için uygun koşullar görüldüğünde uygulamaya başlanır. Hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre 10 gün aralıklarla uygulamaya devam edilir.

Bitki Adı

Zararlı Organizma

Uygulama Dozu

Son İlaçlama ile Hasat Arası Süre

TURUNÇGİLLER (Limon, Portakal, Greyfut)

Turunçgil meyvelerinde kahverengi çürüklük ve gövde zamklanması (Phytophthora citrophthora)

200 gr/100 L su

14

TURUNÇGİLLER (Limon, Portakal, Greyfut)

Turunçgilde hasat sonrası kahverengi meyve çürüklüğü (Phytophthora citrophthora)

300 g/100 L su

14

ARMUT

Ateş yanıklığı (Erwinia amylovora)

400 g/100 L su

14 gün

HIYAR

Kabakgillerde mildiyö (Pseudoperonospora cubensis)

200 g/100 L su

3 gün

SOĞAN

Soğan mildiyösü (Peronospora destructor)

150 g/100 L su

14 gün

DOMATES

Mildiyö (Phytophthora infestans)

250 g/100 L su

7 gün

KAVUN

Kabakgillerde mildiyö (Pseudoperonospora cubensis)

200 g/100 L su

3 gün

طريقة الاستخدام

ACS FOSETAL 80 WP bitki özsuyunda yapraktan köke, kökten yaprağa taşınabilen iki yönlü sistemik bir fungisittir. O nedenle, uygulandıktan 5-6 saat sonra şiddetli yağış bile olsa uygulamanın tekrarı gerekmez. Ancak bitki koruma ürününün kısa sürede ve homojen olarak bitki özsuyuna geçebilmesi için iyi bir ıslatma sağlanmalıdır.

Turunçgil meyvelerinde kahverenkli çürüklük ve gövde zamklanması:

Meyve enfeksiyonlarına karşı:

1. uygulama: Sonbaharda yağışlar başlamadan önce yapılmalıdır.

2. uygulama: Havalar yağışlı giderse 1. uygulamadan 15 gün sonra yapılmalıdır.

Gövde enfeksiyonlarına karşı: Gövde ve kök boğazı enfeksiyonlarında bir uygulama yapılır. Yara yerindeki kabuk temiz bir bıçak ile tamamen temizlenmeli ve özellikle ağaç tacının 1-1,5 m yüksekliğe kadar olan kısımlarına iyice uygulanmalıdır.

Turunçgilde hasat sonrası kahverengi meyve çürüklüğü: Meyveler karışıma 3 dakika süre ile daldırılır.

Armut ateş yanıklığı: Çiçeklenme başlangıcından (beyaz rozet) itibaren ılık (günlük ortalama sıcaklık 15°C ve üzeri), yağmurlu ve nemli koşullar devam ediyorsa, 5’er gün ara ile ilaçlama yapılmalıdır. Çiçek petal yapraklarının dökülmesiyle birlikte çiçek enfeksiyon riski ortadan kalkmaktadır. Bu nedenle çiçeklenme sonrası ilaçlama yapılmamalıdır. Ancak, çiçeklenme dönemi veya çiçeklenme sonrası aktif sürgün gelişiminin devam ettiği dönemde don, dolu, kum fırtınası gibi ağaçta yaralanmaya neden olan iklim olayları gerçekleşirse 18 saat içinde ilaçlama yapılmalıdır.

Hıyar, Kavun kabakgillerde mildiyö: Uygulamaya bitkiler kol atmaya başladığında veya çevrede ilk mildiyö belirtisi görüldüğünde başlanır, 10 gün ara ile tekrarlanır.

Soğan mildiyösü: Çevrede ilk hastalık belirtileri görülünce uygulamaya başlanır. 10 gün ara ile uygulama yapılır.

Domates mildiyösü: Çevredeki domates yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin altında beyaz kül gibi örtünün görülmesiyle veya hastalığın çıktığı yerlerde hastalık için uygun koşullar görüldüğünde uygulamaya başlanır. Hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre 10 gün aralıklarla uygulamaya devam edilir.

منتجات مشابهة

ACS Prodius WG

مراجعة

ACS Tıram Forte

مراجعة

Dark Blue 50 WP

مراجعة

ACS Azoxris 250 SC

مراجعة